Damacanalar tekrar doldurulmadan önce temizlenmesi esnasında deterjan kullanımı yapılmaktadır. Yıkama esnasında bu deterjanların hiçbir şekilde kalıntısının damacana içerisinde kalmaması gerekmektedir. Polikarbonat damacanalar iyi temizlenmedikleri ya da kurutulmadıkları takdirde ya da zararlı mikroorganizmaların gelişmelerine sebep olabilecek sıcak ortamlarda bırakıldıkları zaman tehlikeli hale gelebilmektedirler. Bu mikroorganizmalar, insanlara bulaştıklarında hastalıklara, kusma ve ishale sebep olabilirler.

Bir damacananın yıkanması için gerekli olan su miktarı standartlara göre 4-5 litre aralığındadır.

Yeni damacanada su doldurulmadan önce patente konu kılıf içerisine pet şişirme yöntemi ile iç kısmı pet kaplanır. Tekrar doluma gelen damacana kılıf içerisindeki pet vakum yöntemiyle çıkartılarak yenisi şişirmek suretiyle tek kullanımlık pet şişe görevi yapmış olacaktır. İç kısmı petle kaplanan damacananın üzerine ısıtarak yapıştırma yöntemiyle alüminyum folyo (Hologram) firma amblemi basılı şekilde kapatılacaktır. Bu folyo (Hologram) yırtıldıktan sonra, iç kısma kaplanan petin vakum yöntemiyle çekilme işlemi yapılmadan üzerine yeni folyo (Hologram) basılması mümkün değildir.

Bu özelliğinden dolayı damacanaya tekrar illegal olarak su doldurulması mümkün değildir. Mevcut damacanalarda kapak yırtılmadan açılmakta veya bir kapak uydurularak tekrar dolum yapılması mümkün olmaktadır.
Sadece içi değişen damacananın dış kabı belli bir sayı için kullanılmamış olacağından maliyet yükü getirmeyecektir.

Dolumdan önce fabrika sahasında çıkartılan damacana içindeki petler direk olarak toplandığından, geri dönüşüm olarak fire vermeden kullanılacaktır. Buda ekonomik ve çevresel anlamda çok büyük kazanımlar elde edilmesi demektir. Bu konu başlı başına ele alınması gereken bir konudur. Damacanada yaşanan problem sebebiyle tüketicilerin pet şişelere yönelmesi başka sorunları da yanında getirmiştir.

Bu sorunlar içerisinde en büyüğü atıklardır. Ayrıca 0.5 – 1 – 1.5 – 5 – 10 – 19 litrelik petlere çip takılma imkanı olmadığından, depolanması, bekleme koşullarının uygun olup olmadığı denetlenemeyeceğinden hastalıkların buradan çıkması başka problemler oluşturacaktır.

Yıkama yapılmayacak olan yeni damacana sisteminde kaynakların kullanılması en verimli şekilde olacaktır.

Tasarımı sayesinde depolama ve lojistik anlamda kolaylıklar getirecektir.